Новости

Новости: 427
29.01.2024

Бій під Крутами

29 січня, вшановуємо пам'ять героїв Крут . З метою вшанування пам'яті загиблих під Крутами в Могилівському ліцеї ім.І.М. Шишканя проведено тематичну лінійку для учнів 5 -11 класів. Активну участь у заході прийняли учні 9 класу. Діти розповіли факти, пов'язані з героїчним подвигом студентів, які мужньо стали на захист своєї Батьківщини в січні 1918 року. Їхні розповіді були детальними, добре підготовленими, сповнені великої поваги до Героїв Крут. Тематичні відео вдало доповнювали інформацію. Учні декламували вірші, які додали особливої атмосфери заходу. Наш гість, працівник культури з Донеччини , музикант і поет Ігор Єлізаров виконав авторську пісню про героїв України. Такі заходи сприяють формуванню моральних цінностей у вихованців, розширюють їх знання про минуле, розвивають почуття поваги та гордості за Україну.
28.01.2024

Пам'ять поета - земляка Олександра Зайвого

Інтерактивний урок з літератури рідного краю спільно з заняттям гуртка філії "Шафран" провели в Могилівському ліцеї імені Шишканя І.М. Галаган Наталя та Ніколаєнкова Ольга. Десятикласники з класним керівником Динькою Анатолієм кожного року вшановують пам'ять поета - земляка Олександра Зайвого. Цього року заняття "Співець природи Приорілля" присвячене 25 роковинам з дня смерті Зайвого О.Ф. На занятті були використані багато зібраних матеріалів: дослідницький проєкт вчителя української мови Тарасенко Алли "Він бачив всесвіт в дзеркалі Орелі", збірки поезій поета, відео пісні написаної на слова Зайвого О. Проданом Григорієм про Могилів "Я тебе полюбив кришталево". Цікаві розповіді про життя поета і його творчість продовжили літературним читанням поезій, які вибрали вихованці та екскурсією до музею, де є експозиція присвячена поету.
26.01.2024

Міжнародний День пам’яті жертв Голокосту.

Вшановуючи пам’ять загиблих жертв Голокосту в Україні, у Могилівському ліцеї ім. І. М. Шишканя проведено години пам'яті для учнів 5 - 11 класів. Діти переглянули відеофрагменти документального фільму «Голокост очима дітей» та історичне відео " Бабин Яр". Учні ліцею вшанували пам’ять жертв Голокосту хвилиною мовчання «Скорботний вогник пам'яті святої». З болем, сумом і жалем в очах і душах, подумки підсумували, що такого жаху не повинно повторитися .
22.01.2024

День Соборності України.

Пройшла урочиста лінійка, в якій узяли участь учні 5 - 11 класів. Також окремо відбулося свято для учнів початкової ланки. "Вона - наш скарб і наша мрія: соборна, вільна Україна", — ці слова лейтмотивом прозвучали на заходах. Вшановуючи світлу пам'ять загиблих воїнів нашої громади, педагог-організатор з учнями 11 класу взяли участь у ході до дошки пошани " З любов'ю в серці". Не забуваймо про подвиги наших Героїв, шануймо пам’ять українських синів, які віддали своє життя за єдину, незалежну Україну, за нас з вами, за мир на рідній землі. Низький уклін рідним і близьким загиблих Героїв. Вічна пам’ять загиблим! Слава і честь живим захисникам України!
19.01.2024

І ЕТАП «ШКІЛЬНИХ ІГОР- 2023-2024 НАВЧАЛЬНОГО РОКУ»

В рамках загальнонаціонального проєкту «Пліч-о-пліч», з метою залучення школярів до систематичних занять фізичними вправами, формування у них лідерських якостей через спорт в Могилівському ліцеї ім.І. М. Шишканя відбувся І-й етап змагань з футзалу «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги» під гаслом «РАЗОМ ПЕРЕМОЖЕМО». У спортивному залі в змаганнях з футзалу зустрілися 2 команди юних спортсменів 2012-2013 р.н. Захід пройшов у веселій і дружній атмосфері. Всі учасники змагань отримали масу позитивних емоцій і великий заряд енергії. Боротьба була в кожному таймі, ліцеїсти показали високий рівень підготовки та витривалості, сильний характер та жагу до Перемоги. Команди були нагороджені грамотами.
27.12.2023

РІЗДВЯНЕ ДІЙСТВО

З 25 грудня по 27 грудня в Могилівському ліцеї ім. І.М. Шишканя відбулися Різдвяні свята для учнів 1-11 класів. Казкові герої, цікаві костюми, красиві та усміхнені учні, запальні танці, мелодійні пісні та море позитиву - все змішалося в святкову атмосферу. Діти показали відмінну акторську майстерність і довели всім, що в нашому ліцеї велика кількість справжніх талантів. Особливо приємним сюрпризом для наших учнів були солодкі подарунки від постійного спонсора ТОВ "МАС СІДС УКРАЇНА".
08.12.2023

ВИВЧАЄМО ПРАВА - ПАМ'ЯТАЄМО ПРО ОБОВ'ЯЗКИ!

З метою надання правової освіти дітям, формування у них правової свідомості та культури у всіх класах Могилівського ліцею ім. І.М.Шишканя пройшли інформаційно- просвітницькі заходи. На виховних годинах учителі та учні обговорювали, які права та обов’язки мають діти та як захистити себе від протиправних дій. Корисним для учнів 8-10 класів стало проведення Васильківським Олександром Миколайовичем тренінгу з правової освіти. Діти аналізували окремі статті Загальної декларації прав людини, Конвенції ООН про права дитини і Конституції України через призму реалізації прав та свободи людини і громадянина. Розуміння власних прав допомагає становленню особистості дитини, а знання про обов’язки робить її більш відповідальною, вчить з повагою ставитися до інших. Діти мають розуміти, що всі вони, без будь-яких винятків, мають певні права та свободи, які не можна обмежувати.
06.12.2023

День святого Миколая та День Збройних Сил України

6 грудня у Могилівському ліцеї ім.І.М.Шишканя відбулося свято до Дня Збройних Сил України, яке підготували вчителі Захисту України: Яременко Артур Альбертович та Серга Ольга Миколаївна. Учні 10 та 11 класів показали свої навички у стройовій та медичній підготовці та взяли участь у низці спортивних конкурсів. Також цього дня у ліцеї стартувала акція "Миколай та діти для ЗСУ", в ході якої планується зібрати донати на підтримку наших захисників.
01.12.2023

16 днів проти насильства

Основними завданнями акції "16 днів проти насильства" є привернення уваги громадськості до двох актуальних проблем: запобігання та протидії домашнього насильства та торгівлі людьми, а також активізація діяльності державних установ та громадських об'єднань задля поєднання зусиль щодо захисту прав людини.
24.11.2023

НЕ ЗГАСНЕ В СЕРЦІ ПАМ'ЯТІ СВІЧА

Минуле століття пронеслося над Україною трьома голодоморами : 1921-1922, 1932-1933, 1947 років. Напередодні, 24 листопада, вшановуючи пам’ять жертв Голодоморів в Україні, у Могилівському ліцеї ім. І.М. Шишканя проведено тематичні заходи під гаслом « І ПАМ'ЯТІ СВІЧА НЕ ЗГАСНЕ...». Адміністрація закладу, вчитель історії, педагог-організатор та учні 10 класу взяли участь у жалобній ході до пам'ятника жертвам Голодоморів та вшанували пам'ять загиблих. 25 листопада 2023 року поставимо на підвіконня запалену свічку, як символ пам’яті і тепла наших сердець, у яких генетично закладена велич і сила могутньої душі і сили волі. Пам’ятаємо. Єднаємося. Переможемо.